دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور گفت: باید در خودروها اصلاحات صورت گیرد یعنی تولید خودروهای با مصرف کمتر در دستور کار قرار گیرد و همچنین خودرهایی که مصرف بالا دارند در لیست حذف قرار گیرند، اصلاح این سیستم میتواند به حل ناترازی کمک کند.
«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش تلاش میکنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را بهصورت گذرا و در میان اخبار و گزارشهای منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم.
اخیرا طی یک تصمیم عجیب از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مالکان خودروهای صفر کیلومتر، شخصا باید برای گرفتن کارت سوخت خود به دفاتر پلیس+١٠ مراجعه کرده و پس از یک انتظار طولانی مدت از کارت سوخت بهره مند شوند!
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: به جای تخصیص سهمیه بنزین به افراد به ازای هر نفر ۷۰۰ هزار تومان کارت سبز آنها را شارژ کرده و با استفاده از این یارانه افراد قبض های انرژی خود را پرداخت کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن CNG گفت:توان اینکه مصرف سی ان جی را از ۲۰ میلیون متر مکعب به ۵۰ میلیون متر مکعب برسانیم وجود دارد یعنی معادل۳۰میلیون لیتر بنزین که امکان صادرات بنزین را فراهم می کند.
محمدرضا باهنر گفت: اشتباه استراتژیک ما این بود که برای حمایت از تولیدکننده داخلی جلوی واردات خودرو را گرفتیم و تعرفه را سنگین کردیم. خودروسازان ما لوس شدهاند. اما اگر منظور از مافیا این است که عدهای در کشور هستند که با تولید ۹خودروی بیکیفیت و فرسوده در کشور، سود هنگفتی به جیب میزنند؛ خیر باید بگویم چنین چیزی نیست.
با نصب دو دستگاه بوسترپمپ جدید در مرکز انتقال نفت رسید و ارسال، ظرفیت انتقال بنزین در منطقه تهران با افزایش ۱۳۵ هزار بشکه در روز، به ۴۰۷ هزار بشکه روزانه رسید.
هر چند راهکار اساسی حل ناترازی بنزین، اصلاح صنعت خودروسازی است اما انجام این راهکار در بلندمدت میتواند به کمک کشور بیاید. حال سوال اساسی این است که آیا راهکار کوتاهمدتی برای جلوگیری از عدمالنفع ناترازی بنزین وجود دارد؟ طبق محاسبات، ناترازی ۱۳.۵ میلیون لیتری بنزین، سالانه حدود ۳ میلیارد دلار به کشور عدمالنفع وارد میکند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران گفت: هر یک متر مکعب مصرف سیانجی منجر به کاهش مصرف یک لیتر بنزین میشود اگر از تمام ظرفیت جایگاههای موجود سیانجی استفاده شود ۴۰ میلیون لیتر از مصرف بنزین کم میشود.
ناترازی انرژی به شدت نگران کننده شده اما سیاست های دستوری تعیین قیمت ها در بخش انرژی همچنان ادامه دارد و یارانه ای که دولت در این حوزه پرداخت می کند به جیب ثروتمندان می رود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه عرضه سوخت سیانجی در کشور ۲۲ میلیون مترمکعب توزیع و تغذیه سیانجی و معادل ۲۲ میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: توسعه صنعت سیانجی با ساخت جایگاه بهویژه در مناطق مرزی بهمنظور دستیابی به سهم ۲۵ درصدی سیانجی در سبد سوخت خودرو در دستور کار قرار گرفته است.